Castanyada 13/14





DE CASTANYADA A ARDÈVOL!
Castanyada 13/14

El passat dijous, 31 d’octubre, els alumnes de la ZER DEL SOLSONÈS van presentar-se a Ardèvol amb l’intenció de retrobar-se i de passar una bona jornada de castanyada.

La munió de nens i nenes vestits amb dessuadora verda, va fer que els habitants del petit poble, normalment emboirat, se’n fessin creus de com l’entorn de l’escola prenia vida i alegria.
Envoltats de turistes que anaven arribant en autocars, els alumnes de la ZER van començar les activitats. Enguany, es van centrar en conscienciar d’un dels grans problemes mediambientals: la incorrecta gestió dels residus! Durant el dia, vàrem dedicar esforços en potenciar el reciclatge i la reutilització dels materials.
La plaça de la Torre es va ocupar amb un gran inflable; els infants havien de classificar, tot saltant, diferents materials en el seu contenidor. Per rematar la feina i desplegar, encara més, aquests hàbits de protecció i mirament del medi ambient, els alumnes d’infantil van construir instruments amb material reciclable que, després, van utilitzar durant el mini concert de cançons de la tardor. L’alumnat de primària, en canvi, va descobrir l’entorn del poble en un joc d’orientació, el repte consistia en trobar uns vals que, més tard, podrien descanviar per material reciclable. Un cop aconseguit, amb tot aquest material, havien de construir un personatge o un invent. Varen elaborar veritables obres d’art!
A la tarda, a la pista esperàvem, impacientment, l’arribada de la castanyera. La sorpresa va ser quan la vam veure arribar amb carro i acompanyada del castanyer! La seva arribada triomfal, amb el carro guarnit de pancartes, xiulant i cridant, ja ens va fer preveure que, aquest any, la castanyera era reivindicativa. Ens va llegir un manifest on defensava la tradició, queixant-se que la gent ja no compra castanyes a la parada. Aprofitant l’ocasió li vàrem cantar la cançó de “la castanyera cansada”, una versió moderna que explica aquesta mateixa problemàtica.
Amb la panxa plena de castanyes i panellets, els més menuts de la ZER van donar un vol amb cavall i els més grans van acabar la festa ballant danses tradicionals. Amb la polca de l’ós vam donar per acabada l’exitosa castanyada. Fins l’any que ve!!


0 comentaris :